Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf
3. Teken bezwaar aan tegen besluiten van de gemeente. Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente is niet moeilijk. Onze gemeente geeft een heldere uitleg hoe je dit moet doen op de eigen website. Zo zijn er al vele tientallen bewoners van Midden-Delfand die bezwaar hebben aangetekend tegen het besluit 'komst AZC' en besluit 'Aankoop grond Harnaschdreef. Via onderstaande link kunt u bezwaar indienen.
Op basis waarvan kunt u bezwaar maken? Er zijn geschiktere locaties, financieel onverantwoord beleid, veiligheid niet te garanderen, te weinig draagvlak, onbehoorlijk bestuur, slecht plan (denk aan onderdeel flexwoningen) enz. Dat kunt u zelf bepalen. Het AZC besluit heeft nr 148 en grondaanschaf nr 149.

De bezwaartermijn is 6 weken, dus voor 6 December indienen.

https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

30-10-2023

Wethouder Renzen stopt per direct als wethouder Midden Delfland

Er is politiek onvoldoende draagvlak voor wethouder Wendy Renzen om tot einde jaar aan te blijven om haar dossiers over te dragen. Vorig jaar december trad Frank ten Have al af, ook omdat de samenwerking in het college niet soepel verliep. Nu is de casus 'Renzen' uiteraard anders dan de casus 'Ten Have', maar is hier sprake van een dieper liggende oorzaak? Functioneert ons college wel naar behoren? U weet dat wij als bewonerscollectief kritisch zijn op het functioneren van onze burgemeester Bram van Hemmen. Diverse raadsleden hebben ons verteld dat bij de aanstelling van Van Hemmen, hij voor 'wat kleur op de wangen' moest zorgen en ‘de relatie tussen college en de gemeenteraad moest versterken’. Dit hebben vier politieke partijen aan ons verteld tijdens de gesprekken die wij gevoerd hebben. Bram van Hemmen is op 1 juli 2022 gestart. Laten we de balans eens opmaken:

1. Twee wethouders vertrokken
2. Coalitie gevallen
3. Petitie tegen AZC meer dan 3000 keer getekend
4. Dramatisch verlopen bewonersavond omtrent AZC (volgens Van Hemmen: 'not my finest hour')
5. Motie van treurnis ingediend tegen Van Hemmen (niet gehaald)

En inmiddels hebben wij voldoende stukken via WOO-aanvragen ontvangen waardoor wij met 100% zekerheid durven te zeggen dat het besluitvormingsproces en communicatie rondom de komst van een AZC zo was ingericht, dat er maar 1 uitkomst kon zijn: een grootschalig AZC op de Harnaschpolder in Den Hoorn.

Op 25 oktober is er gestemd vóór een AZC. Onze indruk was dat er die avond nauwelijks interactie was tussen aan de ene kant wethouders Voskamp en Oderwald en aan de andere kant wethouder Renzen. Ook zagen wij na afloop van de stemming een gespannen sfeer tussen burgemeester van Hemmen en wethouder Renzen.

Heeft u het idee dat u een bericht van RTL Boulevard aan het lezen bent?
Wij vragen ons ook af wat er zich allemaal afspeelt onder dat mooie rieten dak in Schipluiden...

WOS.nl - Wethouder Renzen treedt per direct afTerug naar overzicht