Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

02-11-2023

Update vanuit het bewonerscollectief

Na afloop van de voor ons teleurstellend verlopen raadsvergaderingen van 25 en 31 oktober, hebben we ons beraad hoe wij nu verder verder willen gaan.
Hieronder een korte update:

1. Wij waren met aantal leden aanwezig bij de raadsvergadering afgelopen dinsdag. In media heb je kunnen lezen hoe dat ging. Wat ons bevreemde is dat nu klip en klaar is dat het hele proces een vooropgezet plan is, en dat de meerderheid van de raad hier geen enkele kritische vraag over stelt (wellicht achter de schermen, maar niet publiekelijk). Wij hebben de stukken van het COA waarin duidelijk is dat in april de locatie al bekend was en er nooit serieus andere locaties onderzocht zijn. Het COA heeft niet alle stukken aangeleverd en wat ze gestuurd hebben, was één dag na de stemming.

2. Het bewonerscollectief gaat aan de raad en gemeente mededelen dat we NIET gaan deelnemen aan een participatie traject. Het gebrek aan vertrouwen is te groot. (participatie=met gemeente praten over fase 2 in AZC traject). Zie hiervoor ook de brief in de vorige 'post'.

3. Hoewel we niet gaan deelnemen aan participatie, gaan een aantal leden wel samen met andere inwoners die daar daar graag aan bij willen dragen, een nieuwe groep starten 'Bewonersgroep Harnaschpolder'. Deze groep kan dan wel een participatietraject starten. Immers; de kans is groot dat het AZC er uiteindelijk toch komt en dan moeten er ook buurtbewoners zijn die het gesprek voeren met de gemeente over zaken als inpassing in de wijk, veiligheid, reduceren van mogelijke overlast etc. Het bewonerscollectief zal dan advies geven op de achtergrond.

4. We zien nog steeds aanknopingspunten voor bezwaarschrift. Details kunnen we nog niet delen, maar juridische kennis blijft welkom naast de kennis die we al in huis hebben.

5. We overwegen het oprichten van een stichting, waarbij we mogelijk ook via crowdfunding juridische acties kunnen financieren of andere activiteiten kunnen bekostigen.

6. Onze website en Facebook blijven actief, net zoals wij informatie blijven delen met alle relevante partijen.

7. We zijn benaderd voor oprichting van een politieke partij (bv 'Den Hoorn Eerst'). Dat hebben we nog niet besproken, maar we gaan de mensen die daar interesse in hebben bij elkaar brengen.

Tot slot:
Wij balen dat alle inzet en tijd uiteindelijk zo weinig heeft opgeleverd, dus de frustratie is groot. Maar we blijven dus voorlopig actief en kritisch alle stappen volgen die de gemeente zet, ons doel blijft nog steeds 'geen grootschalig AZC in Den Hoorn’.
Als u nog vragen heeft hierover mail ons gerust op het bekende mailadres: geengrootschaligazcdh@gmail.comTerug naar overzicht