Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

18-11-2023

Grootschalig AZC in Midden-Delfland: wie is er voor?

Tijdens de raadsvergadering 7 november gaf burgemeester Bram van Hemmen aan dat vele inwoners en organisatie in Midden-Delfland hebben aangegeven te willen helpen zodra het AZC gerealiseerd is. Dat is nobel en zegt veel over de inwoners van onze gemeente. Maar voorlopig staat de teller op 1 ingezonden brief in De Schakel, 1 artikel van 3 vrouwen uit Schipluiden en 2 insprekers tijdens de vergaderingen. Over de insprekers: Arco Valkenburg, verbonden aan het CDA in Midden-Delfland en woonachting in een villa met kleine gracht er omheen. En Barbara Lamain, woonachtig in Delft, niet meer actief in Midden-Delfland, sterk verbonden aan de CU en bevriend met een Midden Delflands CDA Raadslid.
Veel bewoners maken zich zorgen over veiligheid, integratie, begeleiding naar werk van de asielzoekers, de financiële risico's, de gezondheidsrisico's bij de asielzoekers zelf (die we naast de A4 laten wonen en langs een drukke weg met vrachtwagens die af en aan rijden) etc. We hopen dat alle mensen en organisaties die de gemeente hebben aangespoord om asielzoekers op te nemen, naar voren gaan stappen en willen uitleggen waarom het op deze manier moet... en welke bijdrage zij zelf daadwerkelijk gaan leveren zodra het AZC er is. We blijven dit uiteraard op de voet volgen.Terug naar overzicht