Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf
3. Teken bezwaar aan tegen besluiten van de gemeente. Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente is niet moeilijk. Onze gemeente geeft een heldere uitleg hoe je dit moet doen op de eigen website. Zo zijn er al vele tientallen bewoners van Midden-Delfand die bezwaar hebben aangetekend tegen het besluit 'komst AZC' en besluit 'Aankoop grond Harnaschdreef. Via onderstaande link kunt u bezwaar indienen.
Op basis waarvan kunt u bezwaar maken? Er zijn geschiktere locaties, financieel onverantwoord beleid, veiligheid niet te garanderen, te weinig draagvlak, onbehoorlijk bestuur, slecht plan (denk aan onderdeel flexwoningen) enz. Dat kunt u zelf bepalen. Het AZC besluit heeft nr 148 en grondaanschaf nr 149.

De bezwaartermijn is 6 weken, dus voor 6 December indienen.

https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

29-11-2023

Afscheidsreceptie Bram van Hemmen op 12 december. U komt toch ook?

Burgemeester Bram van Hemmen doet binnenkort eindelijk zijn ambtsketting af. Midden-Delfland is dan verlost van iemand die waarschijnlijk de geschiedenisboeken in gaat als de slechtste burgemeester van Midden-Delfland ooit. Iemand die loog tegen de eigen bevolking over het locatieonderzoek voor een AZC. Iemand die burgers bang maakte met hyperbolen, om zo steun te krijgen voor een AZC. En iemand die expres stukken achterhield voor bewoners en de gemeenteraad achterlaat in volstrekte chaos. Toch krijgt Van Hemmen een afscheidsreceptie, waarom is ons een raadsel.

De gemeente Sliedrecht heeft destijds het geld voor een afscheidsreceptie voor de heer van Hemmen in de zak gehouden.
De gemeente Midden-Delfland vindt het echter prima om uw belastinggeld te gebruiken voor een mooie receptie voor Van Hemmen, ondanks dat hij er een enorme puinhoop van heeft gemaakt. Het zou ook zomaar eens een van de laatste feestjes voor het CDA in Midden-Delfland kunnen zijn, als na de landelijke afstraffing over 3 jaar ook de lokale volgt. We zijn verder benieuwd of de CDA huisvrienden mevrouw Lamain en de heer Valkenburg ook op de gastenlijst staan (u weet wel de insprekers die het CDA zelf had opgetrommeld). Maar het zal vast een gezellig onderonsje worden met Van Hemmen en zijn bewonderaars van het OGP, D66 en de CU.

Dit alles laat zien dat onze gemeente geen idee heeft van wat er leeft onder de bevolking. Maar mocht de receptie doorgaan, dan zijn burgers ook welkom.
Gaat u ook? Wij hebben nog wel wat suggesties voor een afscheidscadeautje voor de burgemeester: een spiegel voor zelfreflectie, pek & veren of een pluche wolf (passend bij zijn karakter).Terug naar overzicht