Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

17-04-2024

Update vanuit het bewonerscollectief

In deze fase is ons werk verdeeld over een zichtbaar deel en een minder zichtbaar deel dat zich meer onder de radar afspeelt. Onder de radar zijn we bezig met zaken die wij vanuit procesbelang niet kunnen delen.
Hier kunnen we nu wel iets over delen. Sinds halverwege vorig jaar zijn er vele Woo-verzoeken door inwoners ingediend om de onderste steen boven te krijgen over hoe het Vluchtelingenopvang plan tot stand is gekomen, zo ook door ons.
Hiermee kwam al een deel van de informatie boven water, maar ook veel belangrijke informatie werd NIET openbaar gemaakt door de gemeente, en dat terwijl bij ons bekend was dat deze informatie wel degelijk in het bezit was/is van de gemeente. Zo gaf de gemeente aan in het besluit dat informatie ‘niet bestond’ of ‘al openbaar’ was. Onder andere om deze reden is in November bezwaar ingediend tegen het besluit op het Woo-verzoek.
In januari is hier een hoorzitting over geweest bij de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente. Hieruit volgde dat wij in het gelijk zijn gesteld en ons bezwaar gegrond is verklaard. De gemeente moest een extra zoekslag verrichten en zowaar blijkt dat er meer informatie beschikbaar is rondom het AZC dossier. Deze informatie is nu beschikbaar op de pagina van de gemeente; Woo-verzoeken opvang vluchtelingen en flexwoningen
Dit is een belangrijke overwinning voor ons en een pijnlijke nederlaag voor de gemeente, op deze manier brengen we meer antwoorden boven water.
Maar we zijn nog lang niet tevreden en gaan door!Terug naar overzicht