Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

17-04-2024

Bewoners Dordrecht krijgen 1000 euro bij komst AZC: wat krijgen wij?

Omwonenden van het toekomstig AZC in Dordrecht krijgen 1000 euro om te spenderen aan veiligheidsmaatregelen. Bewoners mogen bonnetjes inleveren bij de gemeente voor betere sloten, camera’s en andere veiligheidsmaatregelen. Zij krijgen, net als de inwoners van Den Hoorn, een grootschalig AZC in hun achtertuin. De direct omwonenden hebben zelf gevraagd om een financiele compensatie voor veiligheidsmaatregelen en hun verzoek is ingewilligd. Politieke partijen als Groenlinks vinden dat asielzoekers ‘gecriminaliseerd’ worden met deze maatregel. Deze bewoners worden vervolgens weggezet als racisten. Wij zien bewoners die zorgen hebben (net zoals wijzelf) en een gemeente die zowaar iets gedaan heeft voor de bewoners. Wat gaat de gemeente Midden-Delfland doen voor de inwoners van Den Hoorn?
Duizend euro voor omwonenden azc voor extra hang- en sluitwerkTerug naar overzicht