Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

30-04-2024

In beroep tegen afwijzing bezwaar gemeente

Zoals u weet leggen we ons niet neer bij het besluit dat er een grootschalig AZC moet komen in Den Hoorn.
Enige tijd geleden hebben we bericht over het bezwaar dat succesvol was ingediend tegen het besluit op het Woo-verzoek, maar dat is niet het enige waar wij mee bezig zijn op de achtergrond.

Na uitgebreide analyse hebben we voldoende gronden gevonden om in beroep te gaan tegen de beslissing op het bezwaar inzake de bezwaarschriften
tegen het (AZC-)gemeenteraadsbesluit d.d. 25 oktober 2023. Op basis van deze gronden is door een van de leden van het bewonerscollectief beroep ingediend bij de rechtbank.

We hebben inmiddels een bericht uitgestuurd naar de bewoners die zich eerder aangemeld hebben om mee in beroep te gaan, hoe zij zich kunnen aansluiten(voegen) bij de beroepszaak. Het is daarvoor niet perse nodig om eerder bezwaar te hebben ingediend tegen het AZC besluit bij de gemeente, iedereen die belanghebbende
is kan zich aansluiten. Een van de belangrijkste eisen is de afstand van de woning tot het AZC, of dat het in de looproute ligt.

Mocht je je ook ook nog willen aansluiten (voegen) bij deze zaak als belanghebbende, stuur dan even een mail naar geengrootschaligazcdh@gmail.com dan kunnen we de informatie toesturen hoe je dat kunt doen.

Het bewonerscollectief is strijdbaar en gaat door, samen staan we sterk!Terug naar overzicht