Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

20-06-2024

Gemeente 'verkloot' vergunningaanvraag bij HHS

De gemeente Midden-Delfland heeft in april bij het Hoogheemraadschap Delfland een vergunning aangevraagd om het bedrijventerrein waar het AZC moet komen daarvoor geschikt te maken. Er moeten namelijk enkele sloten gedempt worden, maar de dijken moeten wel intact blijven en zo zijn er nog wat zaken waar het Hoogheemraadschap akkoord voor moet geven. Lang verhaal kort: de gemeente krijgt deze vergunning vooralsnog NIET rond. Dat komt omdat er o.a. vragen zijn over de komst van de gasleiding naar het toekomstige AZC, die in een dijk aangelegd zou moeten worden. En dat schijnt wat extra zorgen en risico met zich mee te brengen. Vervolgens stelt het Hoogheemraadschap hier vragen over aan de gemeente en... kreeg daarop niet op tijd antwoord, waarna de vergunning werd geweigerd.

Deze kan bij het volgende stukje knulligheid in het AZC dossier van Midden-Delfland. Liegende bestuurders, geheime locatieonderzoeken, niet kloppende financiën en nu een geweigerde vergunningsaanvraag. We zijn benieuwd wat er hierna komt...Terug naar overzicht