Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf
3. Teken bezwaar aan tegen besluiten van de gemeente. Bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente is niet moeilijk. Onze gemeente geeft een heldere uitleg hoe je dit moet doen op de eigen website. Zo zijn er al vele tientallen bewoners van Midden-Delfand die bezwaar hebben aangetekend tegen het besluit 'komst AZC' en besluit 'Aankoop grond Harnaschdreef. Via onderstaande link kunt u bezwaar indienen.
Op basis waarvan kunt u bezwaar maken? Er zijn geschiktere locaties, financieel onverantwoord beleid, veiligheid niet te garanderen, te weinig draagvlak, onbehoorlijk bestuur, slecht plan (denk aan onderdeel flexwoningen) enz. Dat kunt u zelf bepalen. Het AZC besluit heeft nr 148 en grondaanschaf nr 149.

De bezwaartermijn is 6 weken, dus voor 6 December indienen.

https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

21-10-2023

Van Hemmen zet Raadsleden onder druk

Het lekken van de locaties aan het bewonerscollectief is niet goed gevallen bij Van Hemmen. Alle fractievoorzitters moeten maandag op gesprek komen. Het lekken van informatie is een misdrijf. Maar gelukkig dat iemand toch het lef had om deze informatie te delen met ons, wat voor ons is al enige tijd duidelijk dat hier sprake is onbehoorlijk bestuur. Alles wijst erop dat burgemeester Bram van Hemmen naar Midden-Delfland is gestuurd met de opdracht om een AZC te realiseren. Hij richt het proces zo in, dat bewoners geen inspraak hebben, raadsleden te weinig tijd om stukken te lezen en ondertussen dreigt Van Hemmen met 'Midden-Delfland staat op het menu van het COA als jullie NIET ja zeggen tegen dit voorstel'. Van Hemmen heeft in zijn loopbaan als burgemeester al eerder een AZC gerealiseerd. Dus je zou mogen verwachten dat hij een betere overeenkomst met het COA weet te op te stellen, zonder de 12 losse eindjes welke de VVD constateerde. Broddelwerk, achterkamertjes werk, oude politiek. Lees het stuk van het AD voor meer informatie.
Anoniem kaartje met alternatieve locaties azc gelekt, burgemeester waarschuwt raadsleden: ‘Niets zeggen’Terug naar overzicht