Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

21-10-2023

Van Hemmen zet Raadsleden onder druk

Het lekken van de locaties aan het bewonerscollectief is niet goed gevallen bij Van Hemmen. Alle fractievoorzitters moeten maandag op gesprek komen. Het lekken van informatie is een misdrijf. Maar gelukkig dat iemand toch het lef had om deze informatie te delen met ons, wat voor ons is al enige tijd duidelijk dat hier sprake is onbehoorlijk bestuur. Alles wijst erop dat burgemeester Bram van Hemmen naar Midden-Delfland is gestuurd met de opdracht om een AZC te realiseren. Hij richt het proces zo in, dat bewoners geen inspraak hebben, raadsleden te weinig tijd om stukken te lezen en ondertussen dreigt Van Hemmen met 'Midden-Delfland staat op het menu van het COA als jullie NIET ja zeggen tegen dit voorstel'. Van Hemmen heeft in zijn loopbaan als burgemeester al eerder een AZC gerealiseerd. Dus je zou mogen verwachten dat hij een betere overeenkomst met het COA weet te op te stellen, zonder de 12 losse eindjes welke de VVD constateerde. Broddelwerk, achterkamertjes werk, oude politiek. Lees het stuk van het AD voor meer informatie.
Anoniem kaartje met alternatieve locaties azc gelekt, burgemeester waarschuwt raadsleden: ‘Niets zeggen’Terug naar overzicht