Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

29-02-2024

Migrantenhotel? - Voskamp durft niet te bellen

Op 27 februari vroeg MijnPartij raadslid Van Lier aan wethouder Voskamp of hij inmiddels al contact had opgenomen met Kafra Housing m.b.t mogelijke komst van een migrantenhotel in Den Hoorn. Dat had hij namelijk tijdens een eerdere vergadering beloofd. Voskamp had toen aangeven dat hij Kafra Housing zou informeren dat een migrantenhotel niet in het bestemmingsplan past.
Wat blijkt? Voskamp heeft helemaal niets gedaan... Hij gaf aan niet te weten met wie hij contact zou moeten opnemen omdat er vanuit Kafra nog geen initiatief genomen zou zijn. Maar Kafra eigenaar Frank van Gool, heeft eerder in de media al aangegeven van plan te zijn te gaan bouwen. "Er zit een logies-hotel bestemming op. Dat willen we gaan bouwen". Dus onze wethouder zou prima moeten weten wie hij moet bellen en met welke boodschap. Nu staat dit dossier staat los van het AZC, maar heeft wel invloed op de leefbaarheid in Den Hoorn. Wij hopen dat hij alsnog zijn eerdere toezegging nakomt en zelf contact opneemt met Kafra.

Nog even uw geheugen op frissen: wethouder Voskamp is dezelfde persoon die het AZC land moest verkopen en kopen. En die dat land een heel stuk eerder aankocht dan hij zelf had aangegeven en dat niet aan de gemeenteraad verteld had. OGP lid Koppert noemde dat 'een beetje dom'. Wij zijn daar iets stelliger in: dat is misleiding en er is sprake van een dubieuze dubbelrol.
Komt er een arbeidsmigrantenhotel in Den Hoorn of niet? Wethouder wil het bouwer nú even niet vragenTerug naar overzicht