Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

12-03-2024

Waar zijn dan die 3000+ voorstan­ders Rob?

Rob Zwaard is fractievoorzitter van het CDA en sinds 2016 actief in de lokale politiek. Een betrokken Maaslander, is te lezen op de site van het CDA. Als bewonerscollectief kennen we Rob ook. Na het versturen van onze brandbrief over het AZC in augustus 2023, zijn een drietal leden van ons uitgenodigd om op gesprek te komen. Een goed gesprek volgt, waarin Rob zich ook kritisch uit laat over toenmalige burgemeester Bram van Hemmen en de indruk wekt dat zijn voorkeur uitgaat naar kleinschalige opvang. Wel geeft hij toe dat als er grootschalig AZC komt, de kans groot is dat dit in Den Hoorn zal zijn. Tot zover de (goede) eerste indruk die Rob achterliet.

In de daarop volgende periode leren wij een hele andere Rob kennen, een onsportieve vooral. Iemand die weigert de petitie ‘tegen het grootschalig AZC’ aan te nemen die door meer dan 3000 inwoners is ondertekend, iemand die weigert zijn politieke tegenstander van MijnPartij een hand te geven bij een raadsvergadering. Verder blijkt hij ook helemaal niet kritisch te zijn over het optreden en functioneren van Van Hemmen - en steunt hem openlijk. Hij blijkt iemand te zijn die zijn mond vol heeft van communicatie en transparantie, maar hij laat het gewoon toe dat stukken geheim worden gehouden. In een interview met AD afgelopen maandag 11 maart geeft Rob aan “Er zijn inderdaad tegenstan­ders, maar de groep voorstan­ders is minstens net zo groot. Alleen, die hoor je niet want zij krijgen geen podium” Dat is interessant, want eerder heeft hij toegegeven dat de CDA achterban in Midden Delfland helemaal niet is geconsulteerd over het AZC. Dus hoe komt hij aan die getallen? En hoeveel leden heeft het CDA MD eigenlijk? Twintig? Vijftig? Veel meer kunnen het er niet zijn. Wij houden het dus op een staaltje grootspraak.

Via deze weg roepen we de het CDA, OGP, D66 en CU dan ook op hun achterban te mobiliseren en zich te laten horen. We horen en zien graag hoeveel vrijwilligers zij op de been kunnen krijgen voor het AZC. Er moet immers veel straks gebeuren in het AZC, zoals het verzorgen van taallessen en integratie activiteiten. Als het AZC er komt, dan zien wij graag dat de leden van het CDA, OGP, D66 en CU het goede voorbeeld geven. Met Rob Zwaard voorop.Terug naar overzicht