Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

21-03-2024

CDA-raadslid stapt op: Interne problemen fractie?

Veronique van ’t Westeinde stopt als raadslid in onze gemeente. Ze verklaart dat ze ‘zich als startend raadslid en vrouw’ niet serieus genomen voelt. Meer details ontbreken, CDA-fractievoorzitter Rob Zwaard maakt er weinig woorden aan vuil, alleen ‘dat het haar gevoel is’. Op de vraag of het in de eigen fractie speelde, ontkent Rob Zwaard niet! Daarmee kunt u waarschijnlijk al wat invullen, toch?

Waarom vertrekt Veronique? Staat ze niet achter de nieuwe coalitie? Wat speelt er onder het juk van Rob Zwaard? Was ze de hypocrisie van Desiree Langeveld zat? Of was zij het niet eens met de komst van het grootschalig AZC? Vindt zij dat de bewoners onjuist worden behandeld?

Toen het bewonerscollectief in gesprek ging met alle fracties, was er namelijk het verhaal dat 1 CDA-raadslid tegen wilde stemmen. Uiteindelijk is dit niet gebeurd. Wij zouden het begrijpelijk vinden dat dit klopte, gezien alles rondom dit voorstel. Wellicht was Veronique als raadslid voor gespreide kleinschalige opvang of had ze ook moeite met de werkwijze van Bram van Hemmen. Omdat het CDA geen openheid van zaken geeft, moet u de antwoorden zelf invullen.

Onder de streep stapt hier een raadslid op die openlijk toegeeft seksisme te ervaren in de gemeenteraad. De gemeenteraad kan dit niet negeren!
Het is onacceptabel dat hier opnieuw spelletjes worden gespeeld en hier dient een onderzoek naar te komen, want zolang dit speelt kan je niet een gemeente besturen. Wij gaan er daarom vanuit dat de raadsleden hier tijdens de raadsvergadering van aanstaande dinsdag bij stilstaan en hier niet voor de doofpot kiezen.

Maar de volgende feiten liegen er niet om: Drie raadsleden zijn (tijdelijk) gestopt, geen enkele wethouder komt uit onze gemeente en de nieuwe coalitie bestaat uit de AZC-kartrekkers. Dit alles gebeurt onder leiding van een onervaren burgemeester met nauwelijks relevante bestuurlijke ervaring. Het is wachten op het volgende incident in onze gemeente. Wordt vervolgd …Terug naar overzicht