Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

23-03-2024

Coalitieakkoord Addendum: ‘Zonder en Tegen elkaar?’

Afgelopen week presenteerde de nieuwe coalitie CDA/OGP/D66 hun aanvulling op het coalitieakkoord uit 2022 met als slogan 'Met elkaar en voor elkaar'.
Hierin worden de inwoners van Den Hoorn letterlijk achteraan gezet: het AZC staat namelijk als laatste punt van het laatste hoofdstuk.
Er wordt gesteld dat de uitvoering van het AZC-besluit zonder ‘onnodig oponthoud’ moet worden doorlopen, wat gezien de ervaring tot nu toe in dit dossier erg voorbarig is.

Wat stond er dan wel bovenaan de lijst? Toekomstvisie 2050. U weet wel, het suggestieve onderzoek van onder andere de postkaart en het Swipe onderzoek vorige maand. Het AZC werd slechts in één zin genoemd in het eerste verslag van 35 pagina’s: “Veel onvrede over het AZC en Den Hoorn als ‘Afvoerputje van Midden-Delfland’” Het is nu duidelijk dat het ‘goedmaken met Den Hoorn’ niet hoog op de agenda staat bij de coalitie.

D66-raadslid Roger Vieira benadrukt wat ‘sowieso hetzelfde blijft’, namelijk de volksvertegenwoordigers en het dualisme tussen college en raad.
Afgelopen jaar hebben we geleerd wat hiermee wordt bedoeld: Het negeren van bewoners en het niet serieus nemen van zorgen, het achterhouden van informatie door het college naar de raad,
het liegen tegen bewoners, het door te drukken i.p.v. gebruik te maken van de constructieve dialoog en het weglopen van verantwoordelijkheid zodra het AZC-stempel verschijnt (‘want het COA, college en inwoners regelen het allemaal wel’).
Roger benadrukt de controlerende rol van de raad, iets wat door alle geheimhouding en leugens natuurlijk niet heeft plaatsgevonden. D66 toont zich hiermee als een loyale partner van de CDA-fractie.

Kortom de 3 partijen zijn erg gelukkig met elkaar nadat ze MijnPartij hadden buiten gesloten, maar of de inwoners van Midden-Delfland er ook gelukkig van gaan worden, dat lijkt niet erg waarschijnlijk. De eerste signalen zijn daarvoor al niet goed, als men zo doorgaat lijkt ons 'Zonder en Tegen elkaar' een betere slogan.Terug naar overzicht