Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

27-03-2024

CDA probeert benoeming kritische VVD'er te voorkomen

Dinsdagavond tijdens de raadsvergadering stond o.a. de benoeming van Maurits Renzen als commissielid bij de VVD op de agenda. Normaliter een hamerstuk en hoewel de benoeming relatief soepel verliep, waren er toch 5 stemmen tegen de benoeming. Bijzonder omdat enerzijds geen enkel raadslid zich publiekelijk uitliet over de benoeming van Renzen, anderzijds omdat het 'slechts' de benoeming van een commissielid betrof. En hiermee begint het speculeren andermaal. Wie zijn de tegenstemmers? We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat het CDA tegen de benoeming heeft gestemd.

Over Maurits Renzen: Renzen is een betrokken en actief VVD lid, met een behoorlijke staat van dienst zowel bij de partij als maatschappelijk. Zoals menig VVD'er in Midden-Delfland, heeft Renzen zich kritisch uitgelaten over de komst van het AZC en daarin ook zijn partij ondersteunt. En Maurits Renzen is de man van Wendy Renzen, de door de huidige coalitie weggestuurde wethouder. Althans, ze zou weggestuurd worden, maar hield de eer aan zichzelf en stapte zelf op. De huidige AZC-coalitie met het CDA voorop, heeft kennelijk geen behoefte aan nog een kritische VVD'er. Echter dit keer is hun plan mislukt en hebben ze geen meerderheid weten te vinden om Renzen uit het gemeentehuis te houden.

Conclusie: het CDA heeft weer geprobeerd om haar tegenstanders uit te schakelen, meer macht naar haarzelf toe te trekken en is bereid daarvoor de randen van het fatsoen op te zoeken. Dat hebben we eerder gezien, nadat het CDA weigerde samen te werken met MijnPartij (tot tweemaal toe). Het bewonerscollectief heeft het CDA al meerdere malen opgeroepen om haar achterban te mobiliseren en te laten zien hoeveel steun er is voor de huidige AZC plannen. Maar zoals verwacht... we horen en zien daar niets van.
Ondertussen gaat het CDA wel door met energie stoppen in het spelen van politieke spelletjes en wordt de sfeer in de raad er niet beter op.Terug naar overzicht