Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

29-03-2024

Als je kritische vragen over het AZC stelt ben je blijkbaar een 'xenofoob'

Tijdens de raadsvergadering van 26 maart ging het toch weer veelvuldig over het AZC, ook al stond dit niet op de agenda. Coalitiepartijen pakken elke kans om aan te geven dat ze vaart willen maken, terwijl oppositiepartijen vragen blijven stellen. Bijvoorbeeld de vraag of de gemeente rekening houdt met planschade. Er worden aan de Woudselaan dure woningen gerealiseerd en het is niet ondenkbaar dat de nieuwe bewoners een schadeclaim gaan indienen. Ze kopen een huis en om de hoek wordt er een grootschalig AZC gerealiseerd voor minimaal 5, maar waarschijnlijk 10 jaar.

Raadslid Van Lier van MijnPartij stelde de vraag over de planschade, toegegeven Van Lier formuleerde het wel ietwat ongelukkig, maar daar maakte Niek Knaap dankbaar gebruik van. Dhr. Knaap hebben wij leren kennen als een raadslid die zijn mond vol heeft over 'framing' als er iets wordt gezegd dat niet in zijn straatje past, maar maakt zich daar zelf ook schuldig aan door iemand die kritische vragen stelt over het AZC direct weg te zetten als een xenofoob. Wellicht zat er ook nog wat irritatie, omdat Van Lier in de vorige raadsvergadering vragen stelde over de mogelijke komst van een migrantenhotel in Den Hoorn en daarmee het gras weg voor de voeten van Knaap wegmaaide...maar om dan iemand direct weg te zetten als xenofoob gaat wel erg ver.



Terug naar overzicht