Bewonerscollectief Den Hoorn tegen een grootschalig AZC
 

Het bewonerscollectief  

Welkom op de website van bewonerscollectief tegen grootschalig AZC in Den Hoorn. Op 18 augustus 2023 is een groep bezorgde bewoners uit Den Hoorn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken over de mogelijke bouw van een AZC in Den Hoorn op de locatie Harnaschdreef.  Dit bewonerscollectief is niet tegen het opvangen van asielzoekers, maar wil wel dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, voor zowel de huidige bewoners als voor de asielzoekers. In de beleving van het bewonerscollectief kan dit niet verantwoord op de locatie Harnaschdreef in Den Hoorn. Lees meer

Dit kan jij doen!  

1. Stel vragen en deel je zorgen met de gemeenteraadsleden.
2. Stel vragen en deel je zorgen bij de gemeente zelf.
3. Teken bezwaar aan tegen vergunningsaanvragen van de gemeente. Wij houden u telkens via deze site en onze facebook pagina op de hoogte zodra er bezwaar aangetekend kan worden.


https://www.middendelfland.nl/bezwaar-maken

Volg ons op Facebook 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelen en volg ons op Facebook

Deze pagina is bedoeld om bewoners van Midden-Delfland, Delft en andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van de argumenten en feiten achter de zorgen … en over de al ondernomen stappen.

 

Laatste nieuws


Terug naar overzicht

02-04-2024

Coalitie addendum: vaart maken met het AZC.

Over het addendum op het coalitie akkoord hebben we al eerder een bericht geplaatst. Maar tijdens de raadsvergadering van 26 maart mochten het CDA, OGP en D66 nog een korte mondelinge toelichting hierop geven, daarom komen we er nog even op terug.
In de vergadering werd door Dhr Zwaard van het CDA (die wij zien als kwade genius achter deze coalitie met maar 3 partijen), aangegeven dat men 'vaart' wil maken met de vluchtelingenopvang. M.a.w., het grootschalig AZC in Den Hoorn moet er zo snel mogelijk komen. In negen maanden om precies te zijn. Dat is voor een gemeente overigens heel erg snel. Maar wat is er tot op heden dan geregeld? Geen veiligheidsplan, participatie met bewoners nog niet gestart, vrijwilligers zijn er nog niet, enz. enz. Het CDA blijkt vooral goed te zijn in het oproepen tot actie, maar niet in het zelf de handen uit de mouwen te steken.

Het 'addendum' zelf is twee A4tjes met veel open deuren en oneliners. Er staat e.e.a. over woningbouw, maar tijdens de raadsvergadering zegt OGP al doodleuk dat er alleen in de kernen gebouwd moet worden. Dus daar vinden de 3 coalitiepartijen elkaar al niet. Groen is namelijk heilig voor de OGP. Of moeten we tegenwoordig zeggen Groen Links? Het verschil tussen Groen Links en OGP konden ze zelf namelijk ook niet echt uitleggen.
Dat er niet gebouwd mag worden in het groen zullen de vluchtelingen straks ook ondervinden. Terwijl menig OGP'er erop los wandelt in het groen, plaatsen we vluchtelingen vlak langs de snelweg op een industrieterrein. Terwijl OGP'ers rustig slapen, zitten de vluchtelingen straks rechtop in bed, wakker van al het langsrazende verkeer; hoe humaan wil je het hebben?Terug naar overzicht